Wat is de CrossFit Open? - CrossFit Limes

Wat is de CrossFit Open?

De CrossFit Open is een jaarlijks terugkerend evenement in de CrossFit community waarbij atleten uit de hele wereld deelnemen om hun fysieke prestaties te meten en te vergelijken met de rest van de wereld. Het is in 2023 een 3-week durend evenement waarbij elke week één nieuwe workouts bekend wordt gemaakt en de deelnemers deze workouts moeten uitvoeren ergens tussen donderdag en maandag van de betreffende week. Jouw score kan je vervolgens vergelijken met deelnemers uit de hele wereld.

Hoe kun jij deelnemen aan de CrossFit Open?

Iedereen kan deelnemen aan de CrossFit Open. Uiteraard is het wel verstandig om mee te doen als je al enige (2+ maanden) ervaringen hebt met CrossFit. Voor deelname moet jij je online registreren voor de CrossFit Open. De workouts kan je vervolgens uitvoeren bij een officiële CrossFit-affiliate, hier zijn namelijk trainers en judges aanwezig die jouw score kunnen verifiëren. Belangrijk onderdeel van CrossFit is namelijk dat oefeningen meetbaar zijn, en dat scores dus goed te vergelijken zijn. Dat kan natuurlijk alleen als iedereen ook dezelfde standaarden hanteert.

Waarom zou je deelnemen aan de CrossFit Open?

Er zijn veel redenen waarom je deel zou nemen aan de CrossFit Open, waaronder:

 • Meten van je CrossFit prestaties
  Het meten van je fysieke prestaties: De CrossFit Open biedt je de kans om je fysieke CrossFit prestaties te meten en daarmee voor jezelf een benchmark neer te zetten. Daarnaast kun jij je CrossFit prestaties vergelijken met CrossFitters uit de hele wereld en je kunt tegenwoordig ook je prestaties vergelijken met andere CrossFitters met dezelfde kenmerken, zoals leeftijd, beroep, geslacht en meer soorten kenmerken.
 • Jezelf uitdagen
  CrossFit is elke training een kleine competitie, maar je bent vooral bezig met trainen en dus beter worden. De CrossFit Open is een echte wedstrijd, waarbij jij ook streng in de gaten gehouden wordt door een judge op correcte uitvoering van de CrossFit oefeningen. Dit brengt wedstrijdspanning, en grote kans dat je hierdoor jezelf net wat harder gaat in de Open workouts. Hierdoor pers je er net een extra herhaling uit, til je een iets zwaarder gewicht of lukt die muscle-up nu wel! Hierdoor groei jij als CrossFit atleet.
 • CrossFit Community
  Tijdens de CrossFit Open maak je net weer op een andere manier kennis met de CrossFit atleten bij ons in de CrossFit box in Alphen aan den Rijn. En zeg nou eerlijk, samen zijn veel dingen leuker!

Wat gebeurt er na de CrossFit Open-kwalificaties?

Iedereen kan wereldwijd deelnemen aan de CrossFit Open. Daarna zijn er nog een aantal stappen om te mogen ‘shinen’ als CrossFit atleet op de CrossFit Games:

 • Quarterfinals
  De top 10% van de CrossFit Open mag deelnemen aan de Quarterfinals. Dit is een event van 3 dagen waarin 5 workouts moeten worden uitgevoerd. Grofweg elke 24 uur doe je één tot twee CrossFit workouts. De workouts worden uitgevoerd bij je eigen officiële CrossFit affiliate. Scores dien je net als de CrossFit Open online in en worden geverifieerd door een CrossFit judge.
 • Semifinals
  De top 30 CrossFit atleten van de Quarterfinals mogen door naar de Semifinals. Dit is een event waarbij de atleten per regio naar één plek komen om daar te strijden voor een plek in de finale die wordt gehouden in Madison, Wisconsin. De Semifinals kan jij als CrossFit atleet bijwonen of online bekijken. Bekijk de kalender voor 2023.
 • Games
  Slechts 40 mannen en 40 dames halen de Games. Deze topatleten gaan hier strijden voor de titel. Gedurende vijf dagen krijgen deze atleten een groot aantal verschillende CrossFit workouts voorgeschoteld. De atleet met de meeste punten na alle workouts – in 2022 waren dit er maar liefst 13 – mag zichzelf ‘Fittest on Earth’ noemen.

In conclusie, de CrossFit Open is een geweldige manier voor ervaren en beginnende CrossFit atleten om je fysieke prestaties te meten en te verbeteren, jezelf uit te dagen en deel uit te maken van een internationale community van CrossFit-atleten.

Meedoen of CrossFit uitproberen in Alphen aan den Rijn?

Meedoen met de CrossFit Open? Registreer je online en selecteer ‘CrossFit Limes’ als jouw officiele CrossFit affiliate in Alphen aan den Rijn. Doe jij nog geen CrossFit maar wil je het wel eens ervaren? Schrijf in voor één van onze CrossFit introductielessen.

bob - Author