Fysiotherapie voor CrossFitters

Fysiotherapie

Kinesio tape CrossFit

CrossFit is een intensieve en vooral verslavende sport. Ondanks dat CrossFit zich bewust richt op techniek en schalen van intensiteit komen er ook in deze sport blessures voor. Deze zijn vaak goed te verhelpen met advies en/of begeleiding van een fysiotherapeut. Hierbij is het is dus wel van belang dat je fysiotherapeut iets weet van CrossFit, aangezien dit toch wat anders is dan de reguliere sporten die we allemaal kennen.

Ervaren CrossFit fysiotherapeut

Om deze reden hebben we een fysiotherapeut verbonden aan CrossFit Limes. Renske is sinds 2007 fysiotherapeut bij Fysio Alpen en sinds 2011 manueel therapeut. Daarnaast heeft ze verschillende cursussen gevolgd waaronder medical taping en echografie.
Sinds 2 jaar doet ze fanatiek aan CrossFit en heeft ze als fysiotherapeut menig Crossfitter begeleid tijdens en na een blessure.

Opkomende blessure

Mocht je een blessure hebben of een blessure voelen opkomen? Aarzel niet …. neem dan contact op met Renske of spreek een van de coaches aan in de box. Dan wordt er een afspraak voor je ingepland in de box.
Want hoe eerder je een blessure herkend en er wat aan doet, hoe sneller je weer je normale trainingen op kunt pakken!

Medical taping/kinesio tape

kinesiotape-crossfit-games Kinesio tape voor CrossFitOok het zetten van medical taping/kinesio tape kan bij Renske. Heb je dit regelmatig nodig dan kun je bij haar ook je eigen rol tape aanschaffen in je favoriete kleur.