CrossFit evenementen & throwdowns in Nederland

CrossFit evenementen, throwdowns & wedstrijden

CrossFit is een hard groeiende sport wereldwijd én ook in Nederland. Er zijn dan ook steeds meer wedstrijden, throwdowns  en evenementen waarbij je jezelf kunt meten aan de rest van de Nederland.

Eigen CrossFit Limes evenementen 2024

Overzicht van CrossFit Limes evenementen:

Datum Event Wat is het?
Vr 19 jan Boerenkool CrossFit Total Het nieuwe jaar vieren met Boerenkool, Hutspot, Worst, Gluhwein en een CrossFit Total
2 maart t/m 16 maart CrossFit Open Elke zaterdag de officiële Open workout in de box. Wil je ook op de wereldwijde ranking? Meld je aan via games.crossfit.com.
Zo 31 maart & ma 1 april PaasWOD
n.t.b. ZilverFitness Wijnproeverij Karel gaat de ZilverFitness laten proeven aan de beste wijnen
Do 9 mei HemelWOD
Zo 19 & za 20 mei PinksterWOD
n.t.b. (juni/juli) CrossFit Limes @ The Lake We verruilen de box voor een plek langs het meer. Gaan we zwemmen, echt roeien of suppen? Neem je zwembroek mee.
n.t.b. (aug/sept) Alphen Throwdown + BBQ De jaarlijkse Limes competitie om het fitste lid te vinden. Neem jij de gouden kettle bell mee naar huis in de klasse Rx, Scaled of Senior?
Vr 27 okt Weightlifting (OLY) Competitie Onder bezielende leiding van Bas een heuze gewichthef competitie in de box. Wie heeft de hoogste snatch en clean & jerk? Daarna afsluiten met pizza of andere heerlijke take-away.
Wo 25 & do 26 dec KerstWOD
Wo 1 jan 2025 NieuwjaarsWOD

Terugkerende CrossFit evenementen

CrossFit evenement: Rotterdam Throwdown 2015Hieronder een overzicht van terugkerende CrossFit evenementen:

Alphen Throwdown

Dit is dé wedstrijd in Alphen aan den Rijn voor CrossFitters van Limes. Hier gaan we opzoek naar de fitste Alphenaar in drie verschillende niveaus. De competitie wordt jaarlijks georganiseerd rond september.

’s Ochtends vroeg zal gestart worden met een briefing voor de atleten. Vervolgens zullen in verschillende waves alle atleten aan de slag gaan met 3 verschillende WODs waarbij conditie, kracht en snelheid op de proef wordt gesteld.

Om de throwdown voor iedereen een uitdaging te laten zijn, hebben we drie niveaus waarin je kan strijden:

  • Rx
    Voor de echte die-hards die niet schrikken van muscle-ups, double unders en zware gewichten (CJ boven de 80kg/50kg)
  • Scaled
    Voor de CrossFitter waar Rx net even te heftig is.
  • Seniors
    55+ doelgroep.

Vorige edities:

The Lake

We verplaatsen de box naar de dagcamping bij de Zegerplas. Meerdere CrossFit workouts gecombineerd met water. Denk zwemmen, roeien of suppen.

Vorige edities:

The CrossFit Open

https://games.crossfit.com

Zomerspectakel Obstacle Run – Alphen a/d Rijn

Niet direct een CrossFit evenement, maar wel een evenement om je fitheid op de proef te stellen vlakbij huis.

Het parcours kenmerkt zich door vele uitdagende obstakels die op meerdere manieren te nemen zijn. Lukt het niet om over de meest uitdagende obstakel te gaan, geen probleem, want aan de zijkant bevindt zich de makkelijkere route. De startgroepen worden klein gehouden (maximaal 60 deelnemers per wave), waardoor de wachttijden bij de obstakels tot een minimum beperkt worden. Start en Finish zijn op het terrein van de dagcamping, naast het festivalterrein van Zomerspektakel aan het Meer.

Ook voor het publiek is er genoeg te beleven, want alle deelnemers komen regelmatig langs het festivalterrein en uiteraard kan er na de wedstrijd nog genoten worden van een drankje, hapje en heerlijke live muziek op het festivalterrein.
Website: www.zomerspektakelaanhetmeer.nl/obstacle-run-alphen

Arena Throwdown

www.arenathrowdown.com

The Beach Throwdown (indoor & outdoor)

De strijd
Op 20 en 21 juni 2015 gaat de strijd tussen 240 atleten verdeeld in 120 buddyparen van start. De buddyparen worden opgedeeld in een dames en heren klasse waarbinnen onderscheid wordt gemaakt in een A en B klasse. De B klasse strijdt op zaterdag 20 juni voor de gouden dumbell en de A klasse strijdt op zondag 21 juni om de gouden dumbell en de titel fitste buddypaar van Nederland.

De qualifier
De qualifier wordt in de eigen box gedraaid en is toegankelijk voor iedereen. Je geeft je op als buddypaar, maar de qualifier draai je individueel. De gecombineerde score van de buddy atleten geldt als eindscore. De allerbeste 40 heren en 20 dames buddyparen plaatsen zich voor de A klasse. De top 41 tot en met 80 heren en top 21 tot en met 40 dames buddyparen kwalificeren zich voor de B klasse.

De spelregels
De Beachthrowdown is dit jaar voor iedereen in Nederland toegankelijk. Je kan je aanmelden voor de qualifier, ongeacht je fitness niveau of de box waar je traint. Om je te plaatsen voor het toernooi dien je je op te geven voor de qualifier via onderstaande link. De qualifier wordt op 14 mei 2015 bekend gemaakt en je hebt dan tot zondag 24 mei 20:00 2015 uur om je score in te leveren. Je draait de qualifier in je eigen box en de box eigenaar geeft goedkeuring van de score door aan de wedstrijd organisatie.

Website: www.beachthrowdown.nl/

Ps. heb mist er een throwdown in het overzicht? Stuur ons een bericht of mail naar start@crossfitlimes.com.