CrossFit evenementen

CrossFit evenementen, throwdowns & wedstrijden

CrossFit evenement: Rotterdam Throwdown 2015CrossFit is een hard groeiende sport wereldwijd én ook in Nederland. Er zijn dan ook steeds meer wedstrijden, throwdowns  en evenementen waarbij je jezelf kunt meten aan de rest van de Nederland.

Hieronder een overzicht:

Alphen Throwdown 2016 - Zaterdag 11 juni 2016

Dit jaar de eerste editie van de Alphen Throwdown, de eerste en enige wedstrijd in Alphen aan den Rijn voor CrossFitters. Hier gaan we opzoek naar de fitste Alphenaar in drie verschillende niveaus. De competitie wordt gehouden op zaterdag 11 juni 2016 bij CrossFit Limes in Alphen aan den Rijn.

’s Ochtends vroeg zal gestart worden met een briefing voor de atleten. Vervolgens zullen in verschillende waves alle atleten aan de slag gaan met 3 verschillende WODs waarbij conditie, kracht en snelheid op de proef wordt gesteld.

Om de throwdown voor iedereen een uitdaging te laten zijn, hebben we drie niveaus waarin je kan strijden:

 • Rx+
  Voor de echte die-hards die niet schrikken van muscle-ups, double unders en zware gewichten (CJ boven de 80kg/50kg)
 • Rx
  Voor de getrainde CrossFitter die geen moeite heeft met pull-ups & double unders.
 • Scaled
  Gaan double unders of pull-ups nog niet maar heb je wel het karakter om tot het gaatje te gaan dan is deze voor jou!

Schrijf je nu in voor de Alphen Throwdown 2016!.

CrossFit Games: TeamSeries

The Team Series tests the fitness of four-person teams, two men and two women.

Website: games.crossfit.com/teamseries

CrossFit Games: Lift Off

3 events die in het teken staan van liften van heavy shit.

Website: games.crossfit.com/liftoff

Zomerspectakel Obstacle Run - Alphen a/d Rijn - 25 juni 2016

Niet direct een CrossFit evenement, maar wel een evenement om je fitheid op de proef te stellen vlakbij huis.

Het parcours kenmerkt zich door vele uitdagende obstakels die op meerdere manieren te nemen zijn. Lukt het niet om over de meest uitdagende obstakel te gaan, geen probleem, want aan de zijkant bevindt zich de makkelijkere route. De startgroepen worden klein gehouden (maximaal 60 deelnemers per wave), waardoor de wachttijden bij de obstakels tot een minimum beperkt worden. Start en Finish zijn op het terrein van de dagcamping, naast het festivalterrein van Zomerspektakel aan het Meer.

Ook voor het publiek is er genoeg te beleven, want alle deelnemers komen regelmatig langs het festivalterrein en uiteraard kan er na de wedstrijd nog genoten worden van een drankje, hapje en heerlijke live muziek op het festivalterrein.
Website: zomerspektakelaanhetmeer.nl/obstaclerun/

TIGLON Competitie - Nederland - 10 juni t/m 20 dec

TIGLON Series is dé Nederlandse sportcompetitie alleen voor atleten die aangesloten zijn bij een Nederlandse CrossFit-affiliate. Ben jij de meest allround atleet van Nederland, gemeten over een serie wedstrijden?

Kalender

 • Kwalificatie Week 1 – 10 t/m 17 Juni
 • Competitiedag 1 – CrossFit Gymert – 28 Juni
 • Kwalificatie Week 2 – 14 t/m 21 Oktober
 • Competitiedag 2 – CrossFit Zuid – 1 November
 • Kwalificatie Week 3 – 2 t/m 9 december
 • Competitiedag 3 – UnScared CrossFit – 20 December

Website: tiglon.nl/

Utopia Throwdown - Laren - juni 2016

Utopia organiseert de eerste editie van “De Utopia Throwdown”. Op 14 juni zal duidelijk worden wie het fitste team is  uit alle windstreken van Nederland?

Voor dit evenement kun je jezelf inschrijven en alles op alles zetten om de titel  “De Utopia Throwdown 2016” binnen te slepen.

De strijd wordt gestreden op het Utopia terrein en belooft een krachtmeting van jewelste te worden met een fantastische sfeer. De workouts zullen zo gemaakt worden dat het voor zowel beginner als gevorderde atleet toegankelijk is.

PRIJS: €150,- per team (inclusief een “The Utopia Throwdown” T-shirt per deelnemer)
AANTAL TEAMS: Max 40 teams (wie het eerst komt, wie het eerst maalt)

Beachthrowdown - Zandvoort - juni 2016

De strijd
Op 20 en 21 juni 2015 gaat de strijd tussen 240 atleten verdeeld in 120 buddyparen van start. De buddyparen worden opgedeeld in een dames en heren klasse waarbinnen onderscheid wordt gemaakt in een A en B klasse. De B klasse strijdt op zaterdag 20 juni voor de gouden dumbell en de A klasse strijdt op zondag 21 juni om de gouden dumbell en de titel fitste buddypaar van Nederland.

De qualifier
De qualifier wordt in de eigen box gedraaid en is toegankelijk voor iedereen. Je geeft je op als buddypaar, maar de qualifier draai je individueel. De gecombineerde score van de buddy atleten geldt als eindscore. De allerbeste 40 heren en 20 dames buddyparen plaatsen zich voor de A klasse. De top 41 tot en met 80 heren en top 21 tot en met 40 dames buddyparen kwalificeren zich voor de B klasse.

De spelregels
De Beachthrowdown is dit jaar voor iedereen in Nederland toegankelijk. Je kan je aanmelden voor de qualifier, ongeacht je fitness niveau of de box waar je traint. Om je te plaatsen voor het toernooi dien je je op te geven voor de qualifier via onderstaande link. De qualifier wordt op 14 mei 2015 bekend gemaakt en je hebt dan tot zondag 24 mei 20:00 2015 uur om je score in te leveren. Je draait de qualifier in je eigen box en de box eigenaar geeft goedkeuring van de score door aan de wedstrijd organisatie.

Website: www.beachthrowdown.nl/

 

Lowlands Throwdown 2016 - Apeldoorn - September/oktober 2016

The Lowlands Throwdown competition is open for everyone, but we have a unique qualification process compared to other competitions. Qualification is through live competition at one of the participating CrossFit Affiliates in The Netherlands, Belgium or Luxemburg.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/4luJV9QK1B0?rel=0&amp;showinfo=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Website: www.lowlandsthrowdown.nl

Njoya League Qualifier 2017 - Amsterdam - december 2016

Het allerleukste team sportevenement van de Benelux heeft als doel atleten persoonlijk te laten groeien en mensen dichter bij elkaar te brengen door samen te werken in teamverband. De beste teams en buddy’s plaatsen zich voor de Njoya League: Amsterdam 2016!

Minimale eisen:
Ground to overhead: 65kg (man)/45kg (vrouw), handstand push-ups, pull ups, ring dips. Tenminste 50% van de teamleden of buddy’s moet zich dan hebben geplaatst bij de qualifier om door te gaan naar de Njoya League: Amsterdam 2016.

Website: www.njoyaleague.nl

Rotterdam Throwdown - januari/februari 2016 - Afgelast

De grootste box in het Westen van Nederland ‘ CrossFit Zevenhuizen’ organiseert de tweede editie van “The Rotterdam Throwdown”. Wie is de fitste man/vrouw/master onder de rook van Rotterdam en verre omstreken? Dat wordt duidelijk op de grote finale dag. Om een plek in de finale af te dwingen is er eerst strijd in een unieke ‘live on site’ kwalificatie ronde’s. De strijd vind op alle dagen plaats in de arena van CrossFit Zevenhuizen en belooft een krachtmeting van jewelste te worden in een fantastische sfeer. Kom kijken op de tribunes en relaxen op ons (indoor) horeca terras.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/kozpKaqwSDg?rel=0&amp;showinfo=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Website: www.therotterdamthrowdown.nl

Battle Competition of South-Holland 2016

Voortgekomen uit de Rotterdam Throwdown, een competitie voor de regio Zuid-Holland. Deze gaat vanaf 2016 van start met 4 wedstrijden (april, juni, september en november) en 1 finale in december 2016. Binnenkort meer.

Website: in ontwikkeling

CrossFit Games: The Open

Elk jaar is er de The Open, iedereen die CrossFit beoefend kan hier en zou hier aan mee moeten doen. Je kan in verschillende klassen meedoen en als je goed genoeg scoort ga je door naar de Regionals.

The CrossFit Games stand alone as the ultimate test of fitness. No test, regardless of its lofty claims, can grant legitimate title to the best without first providing access to all.

For five weeks, you—and the hundreds of thousands of other people who signed up—are at the whim of the Director of the Games Dave Castro, taking on workouts that may push you to learn a new skill, improve the skills you already have, or go into a darker place than you’ve ever been before.

You can complete the workouts at a participating CrossFit affiliate in front of a judge, or film your performance from anywhere you want and submit a link as proof.

Website: games.crossfit.com

Walter's Cup Throwdown

De Walters Cup Throwdown is een buddy Throwdown waarbij de twee buddy’s samen de qualifiers doen en deze laten jureren door een CrossFit Judge, die op zijn beurt de scores upload op de website van de Walters Cup Throwdown.

De inschrijfperiode is van 15 december 2015 tot 1 maart 2016.
De qualifiers worden op 15 januari 2016 bekend gemaakt.
De scores moeten uiterlijk op 8 maart 2016 ingevoerd zijn.
De finale is op 8 mei 2016.

Website: www.walterscupthrowdown.nl

Tovmasjan Invitational - Utrecht - 23 mei 2015

Op Zaterdag 23 mei 2015 vindt de tweede Tovmasjan Invitational plaats! Het CrossFit gewichtheftoernooi voor teams. Ben jij klaar om de eer van je box te verdedigen? Per box kunnen een of meerdere teams van vier personnen afgevaardigd worden om te strijden voor de prachtige wisselbeker.

Er zullen prijzen zijn voor de top 3 teams, beste master/senior/junior atleten en elke atleet zal ook nog een klein aandenken krijgen.

Na inschrijving krijgt ieder team uitgebreide informatie over weging- en starttijden.

Website: tovmasjanweightlifting.nl

Ps. heb mist er een throwdown in het overzicht? Stuur ons een bericht of mail naar start@crossfitlimes.com.