Wat is CrossFit en wat kan dit voor mij betekenen?

WAT IS CROSSFIT

Wat is CrossFit uitlegCrossFit is een unieke kracht- & conditietrainingsprogramma, met als doel het lichaam zo breed mogelijk te trainen. Daarmee bedoelen we niet letterlijk zo breed mogelijk, maar op alle 10 de fysieke vaardigheden van het menselijk lichaam. Tijdens een WOD – een dagelijks variërende training – onderscheiden we drie type oefeningen ook wel aangeduid als de CrossFit triple threat:

  • Metabolic Conditioning (METCON)
  • Gymnastics
  • Weightlifting

Deze type oefeningen komen in alle mogelijke combinaties voor in een training, waarbij de focus ligt op functionele bewegingen, en naast CrossFit wordt het vaak ook functional fitness genoemd. Binnen CrossFit zijn er negen belangrijke functionele bewegingen welke dan ook regelmatig naar voren komen in WODs.

METCON GYMNASTICS WEIGHTLIFTING
Rennen / sprinten Pull-ups Presses
Roeien Burpees Squats
Zwemmen Muscle-ups Lifts
Double unders Sit-ups Snatch

CrossFit iets voor mij?

Ja, CrossFit is voor jou! Het CrossFit programma is zo ontwikkeld dat het perfect te schalen is naar elk gewenst niveau, onafhankelijk van je getraind- of ongetraindheid. Bij CrossFit traint iedereen dezelfde technieken en bewegingen. Alleen de uitvoering, weerstand en intensiteit van trainen wordt individueel aangepast. Een betere power, kracht, conditie & uithoudingsvermogen, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, beweeglijkheid, balans en nauwkeurigheid zijn even belangrijk voor de beste atleten als voor huisvaders, –moeders, oma’s en opa’s.

Is CrossFit iets voor mij?Methodes die een optimale prikkel creëren voor onze atleten, geven jou dezelfde optimale prikkel. Uiteraard kunnen ongetrainde personen in vergelijking met een atleet niet met eenzelfde weerstand kniebuigingen (squat) maken, maar beide personen moeten wel degelijk kunnen squaten. Sterker nog; squaten is een essentiële beweging uit het dagelijks leven.