Waarom een CrossFit 'drop-in' een goed idee is - CrossFit Limes

Waarom een CrossFit ‘drop-in’ een goed idee is

Een CrossFit ‘drop-in’ is wanneer iemand bij een andere dan zijn eigen CrossFit box een les of training bijwoont. Deze optie is ideaal voor reizende CrossFitters of diegenen die willen kennismaken met CrossFit in een nieuwe omgeving. Het concept van een ‘drop-in’ is diep geworteld in de CrossFit-cultuur, die bekend staat om zijn gemeenschapsgevoel en inclusiviteit.

Waar is een ‘drop-in’ een goed idee?

Er zijn een hoop redenen waarom een ‘drop-in’ bij een andere box gewoon gaaf is om te doen:

 1. Community
  CrossFit heeft een sterke community. Niet alleen in de eigen box, maar ook daar buiten. Door een drop-in te doen ontmoet je nog meer mensen die ook weg zijn van CrossFit.
 2. Behoud van Routine
  Vaak train je in een vast ritme van x keer per week. Een vakantie of zakentrip kan je ritme verstoren. Met een drop-in hou jij je routine erin. En blijf je werken aan je fitheid!
 3. Leren van Verschillende Coaches
  Elke coach heeft zijn eigen expertise en stijl. Door bij verschillende boxen mee te trainen, kun je leren van verschillende coachingstijlen en inzichten krijgen die je in je eigen training kunt toepassen.
 4. Toegang tot Verschillende Faciliteiten
  Niet elke CrossFit box is hetzelfde; met een drop-in geeft je de kans te trainen in een andere omgeving. Elke box heeft weer een andere sfeer. Van trainen op de cariben tot een mega faciliteit in Las Vegas.
 5. Plezier en Avontuur
  En uiteraard is het gewoon leuk en avontuurlijk.

Hoe vind je een CrossFit box op je trip?

CrossFit heeft een eenvoudig kaart gemaakt waar je alle officiële CrossFit boxen kunt vinden: www.crossfit.com/map/

Vervolgens is het even kijken hoe je het beste contact kunt leggen met de box. Vaak is een WhatsApp nummer de snelste methode.

Wat kost een ‘drop-in’?

De kosten voor een ‘drop-in’ kunnen behoorlijk verschillen. Reken op een bedrag €10 tot €20 per keer. Maar uit persoonlijke ervaring weet ik dat er boxen zijn die wel €40 per keer vragen. Soms is een volgende drop-in in dezelfde week goedkoper.

CrossFit drop-in Alphen aan den Rijn

Een drop-in bij CrossFit Limes kan uiteraard ook. Deze is eenvoudig zelf te boeken via onze ‘drop-in planner’.

bob - Author