Kennisbank - CrossFit Limes

CrossFit Limes trotse partner van HYROX

CrossFit Limes is sinds april 2024 de trotse partner van HYROX, ’the world serie of fitness racing’. HYROX is de fitnesswereld aan het veroveren. Het is een geweldige uitdaging voor elke sporter. Het combineert een hardloopwedstrijd met de functionele oefeningen uit CrossFit. Meerdere CrossFit Limes atleten hebben hun HYROX debuut al gehad tijdens vorige edities in Amsterdam, Rotterdam en komend weekend zelfs in Malaga.

Read More

Sporten na een bevalling: hier de tips

Een bevalling is een belangrijke gebeurtenis waar je naartoe leeft. Daarna heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen maar wanneer is het tijd om weer te sporten na een bevalling? Want je krijgt waarschijnlijk weer behoefte om je oude sportpatroon op te pakken. Net zoals voor en tijdens je zwangerschap. Je hebt vast een heleboel vragen zoals wanneer kan ik weer beginnen? Waar moet ik rekening mee houden? En kan ik mijn ‘oude’ sport gewoon direct weer oppakken?

Read More

CrossFit voor longevity

Het eeuwige leven lijkt aanlokkelijk, mits je goede gezondheid verkeerd en nog alles uit het leven kan halen. Wat is longevity (lange levensduur) precies en hoe CrossFit een sleutelrol kan spelen in het bevorderen van een lang en gezond leven. We zullen inzoomen op de succesfactoren van de ‘blue zones’ – gebieden waar mensen uitzonderlijk oud worden – en de verbinding leggen met de principes van CrossFit.

Read More

CrossFit Open 2024 is coming!

Het aftellen is weer begonnen! Dé CrossFit Open begint eind februari 2024 weer. Bij CrossFit Limes doen we uiteraard weer mee aan de Open. Op drie zaterdagen (2, 9 en 16 maart) gaan we de nog onbekende Open Workouts uitvoeren in de box met judge. Dus weer gewaarschuwd voor een ‘no rep’.

Read More

Fitnessclub met beste waardering van Alphen aan den Rijn

CrossFit is voor iedereen die hard wil werken voor echte resultaten. Het mantra “Hard work, pays off” gaat hier zeker op. Onze fitnessclub leden leven dan ook met dit mantra. Meerdere keren flink zweten en mentale en fysieke grenzen verleggen. Resultaat: fitter, sterker en gezonder. Daarom zijn wij supertrots dat ons harde werken wordt gezien door onze leden. Maandag 20 januari mochten wij de Dutch Fitness Award in ontvangst nemen.

Read More

The CrossFit Weights Conversion Guide: Pounds to Kilograms

CrossFit, a fitness phenomenon that originated in the United States, has gained immense popularity across the globe. One of the unique aspects of CrossFit is its use of specific weights in its workouts. However, there’s a catch: while the original CrossFit standards are set in pounds (lbs), much of Europe and other parts of the world use kilograms (kg) for weight measurement. This can lead to confusion and inconvenience for athletes and trainers alike.
Read More

Groepstraining: samen sterk om goede voornemens vol te houden

Het nieuwe jaar is vaak een symbolische tijd voor het stellen van goede voornemens, waarbij sporten hoog op de lijst staat. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze voornemens ook echt volhoudt? Ook als de motivatie eind januari al begint te zakken? Het antwoord ligt in het samen sporten. In deze blog bespreken we het verschil tussen alleen en samen sporten, met een focus op de kracht van groepstrainingen zoals CrossFit.

Read More

Blijf trainen tijdens Kerst, omarm CrossFit

De kerstperiode is vaak een tijd van ontspanning en feesten, maar dit zou geen reden moeten zijn om je trainingsroutine te onderbreken. Juist nu is het belangrijk om consequent te blijven in je fitnessregime. Bij CrossFit Limes in Alphen aan den Rijn geloven we in het integreren van fitness in je levensstijl, en daarom zijn we 365 dagen per jaar geopend. Ontdek in deze blog waarom het voortzetten van je routine tijdens de kerstvakantie essentieel is en hoe CrossFit meer is dan alleen een sport; het is een levensstijl. Read More

Waarom een CrossFit ‘drop-in’ een goed idee is

Een CrossFit ‘drop-in’ is wanneer iemand bij een andere dan zijn eigen CrossFit box een les of training bijwoont. Deze optie is ideaal voor reizende CrossFitters of diegenen die willen kennismaken met CrossFit in een nieuwe omgeving. Het concept van een ‘drop-in’ is diep geworteld in de CrossFit-cultuur, die bekend staat om zijn gemeenschapsgevoel en inclusiviteit.

Read More