HYROX in Alphen aan den Rijn

HYROX in Alphen aan den Rijn

CrossFit Limes is de trotse partner van HYROX, ’the world serie of fitness racing’. Met deze samenwerkingen komen twee krachtige fitness communities samen om de fysieke gezondheid en prestaties van onze leden naar een nog hoger plan te tillen.

Wat is HYROX

HYROX is een wereldwijd opkomend fenomeen in de fitnesswereld, bekend als ’the world serie of fitness racing’. Het is een uniek evenement dat zowel de fysieke als mentale grenzen van jou op de proef stelt. Een HYROX-evenement is een combinatie van hardlopen en functionele oefeningen. HYROX lijkt daardoor sterk op CrossFit. Het grote verschil is dat het format voor een HYROX-evenement vast staat, namelijk acht keer 1km hardlopen afgewisseld met elke keer een functionele oefening. Deze oefeningen vergen het uiterste van jou kracht, uithoudingsvermogen en behendigheid. Nu wil jij natuurlijk weten welke acht oefeningen dit zijn:

De 8 oefeningen tijdens een HYROX evenement

Functionele oefeningen tijdens een HYROX-evenement

 1. SkiErg 1000m (video)
 2. Sled Push 50m (video)
 3. Sled Pull 50m (video)
 4. Burpee Broad Jumps 80m (video)
 5. Rowing 1000m (video)
 6. Farmer Carry 200m (video)
 7. Sandbag Lunges 100m (video)
 8. Wall Balls 100x (video)

HYROX is voor iedereen

En het mooie is, deze uitdaging staat open voor iedereen. Er zijn namelijk meerdere niveaus waarop je kan deelnemen:

 • Single / Single Pro
 • Duo / Duo Pro (team van 2)
 • Relay (team van 4)

Hierdoor leent HYROX zich uitstekend voor elk fitnessniveau en is het een mooie manier om je persoonlijke doelen te stellen, te bereiken en te groeien naar nog meer fitheid.

Hoe sluit dit aan bij CrossFit?

Bij CrossFit wordt je uitgedaagd met dagelijks varierende, functionele bewegingen. Praktisch elke dag is anders om je lichaam constant een nieuwe prikkel te geven om fitter, sterker en behendiger te worden. De principes van CrossFit, zoals kracht, uithoudingsvermogen en snelheid komen overeen met HYROX. Met HYROX is er dus een nieuwe, competitieve setting bij gekomen om je fitheid te meten met andere atleten uit de wereld van CrossFit, HYROX en hardloop scené.

HYROX evenementen

1k Runs bij HYROX evenement RotterdamHYROX evenementen worden wereldwijd georganiseerd en zijn terug te vinden op de HYROX website. Het eerst volgende evenement in Nederland is in oktober in Amsterdam. Voor elk evenement kan je eenvoudig online inschrijven voor je eigen categorie. Als officieel HYROX partner hebben wij een 10% kortingscode voor leden van CrossFit Limes. Vraag ernaar bij ons in de CrossFit box.

Trainen voor HYROX in Alphen aan den Rijn

Hyrox oefening sled pullEen CrossFit training duurt bij CrossFit Limes één uur. Daarin zorgen we voor een goede warming up, een stuk kracht en een dagelijks varierende workout van 10 tot 40 minuten. Hiermee leg je een goede basis voor HYROX. Maar om het optimale uit jouw komende HYROX-evenement te halen zul je HYROX specifieke trainingen moeten toevoegen. Hierbij licht de focus meer op conditie en uithoudingsvermogen. Een HYROX-evenement duur voor veel atleten namelijk tussen de 1 en 1,5 uur. Waarbij je praktisch constant op hoge inspanning aan het werk bent.

Om deze reden bieden wij bij CrossFit Limes specifieke HYROX trainingen aan in het rooster. Hierbij leggen we de nadruk op uithoudingsvermogen en de 8 oefeningen die terugkomen tijdens het evenement.

Introductieles bij CrossFit Limes

Ben jij nu enthousiast over HYROX en wil je het zelf ervaren? Plan een gratis introductieles CrossFit. Deze les is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de CrossFit-methodologie, onze community te ontmoeten, en te ervaren hoe onze training je kan voorbereiden op HYROX. Ongeacht je huidige fitnessniveau, wij bieden een ondersteunende en uitdagende omgeving waar iedereen welkom is om straks mee te doen aan de ‘fitness race voor iedereen’.