Blijf trainen tijdens Kerst, omarm CrossFit - CrossFit Limes

Blijf trainen tijdens Kerst, omarm CrossFit

De kerstperiode is vaak een tijd van ontspanning en feesten, maar dit zou geen reden moeten zijn om je trainingsroutine te onderbreken. Juist nu is het belangrijk om consequent te blijven in je fitnessregime. Bij CrossFit Limes in Alphen aan den Rijn geloven we in het integreren van fitness in je levensstijl, en daarom zijn we 365 dagen per jaar geopend. Ontdek in deze blog waarom het voortzetten van je routine tijdens de kerstvakantie essentieel is en hoe CrossFit meer is dan alleen een sport; het is een levensstijl.

Consistentie is belangrijk

Waarom is consistentie belangrijk? Consistentie is de sleutel tot succes. Dit geldt voor veel dingen maar ook zeker voor CrossFit. Regelmatig (2x of meer per week verschijnen in de CrossFit box) zorgt voor jouw sportsucces. Hoe werkt dat?

 • Gezondheidsvoordelen
  Door regelmatig te trainen blijf jij de lichaam prikkelen waardoor deze fitter en sterker wordt. Daarnaast wordt je immuunsysteem hierdoor verbeterd en dat is cruciaal tijdens deze koude winterdagen.
 • Mentale Welzijn
  Trainen is een geweldige manier om stress te verminderen. De endorfines die vrijkomen tijdens een workout geven niet alleen een lekker gevoel, ze helpen ook tegen stress en angst. Hierdoor ga jij nog meer ontspannen de feestdagen in.

CrossFit routine zorgt voor consistentie

Als consistentie belangrijk is voor succes, dan heb je een manier(en) nodig die de regelmaat erin houden. Routine is hierbij het toverwoord.

 • Koppel het aan bestaand gedrag
  En dat creeer je eenvoudig door sporten te koppelen aan bestaand gedrag. Denk bijv. aan een training aan het begin van je werkdag of juist direct na je werkdag. Hiermee voorkom je dat jij ’s avonds laat van de warme bank af moet komen.
 • Spreek af met een vriend en/of vriendin
  Samen sporten is leuker. Daarnaast zorgt het ook voor een stok achter de deur, omdat je ook je vriend of vriendin moet melden dat je vandaag niet aan je summerbody gaat werken 😉
 • Maak het onderdeel van je leefstijl
  Zeggen wel eens gekscherend “the first rule of CrossFit is that you never stop talking about CrossFit”. 💬 De meeste mensen die starten met CrossFit worden zo enthousiast dat ze er graag over vertellen. Het wordt een leefstijl. En die stijl moet je natuurlijk volhouden. Een workout skippen hoort daar niet bij. Bijkomend voordeel van altijd praten over CrossFit? Meer vrienden zullen het proberen en ook verslaafd raken aan CrossFit.
 • Vier je voortuigang
  Elke workout is een stap naar een fitter en gezonder jij. Heb je een nieuw record? Bij CrossFit Limes in Alphen aan den Rijn geef je dan een zwieper aan de bel 🔔. De feestdagen zijn een geweldige tijd om je voortgang te reflecteren en nieuwe doelen te stellen. Dus vraag je af, welke oefening wil jij volgend jaar voor het eerst uitvoeren 🤸? Of welk gewicht wil jij liften in 2024?

Conclusie

Je trainingroutine voortzetten tijdens de kerstvakantie is meer dan alleen fit blijven; het gaat om het omarmen van een levensstijl die jouw gezondheid voorop zet. Dus zin om aan de slag te gaan met CrossFit in Alphen aan den Rijn? Plan zelf je eerste gratis CrossFit les.

bob - Author