Waarom is CrossFit goed is voor de 65+ - CrossFit Limes

Waarom is CrossFit goed is voor de 65+

CrossFit is de sport voor senioren om bot en spieren te versterken

CrossFit op oudere leeftijd (65+) is een geweldige manier om fit te blijven en de gezondheid te verbeteren. CrossFit voor senioren noemen wij ZilverFitness. CrossFit is gebaseerd op functionele bewegingen die u in het dagelijks leven vaak uitvoert. Er zijn veel redenen waarom u baat kunt zou kunnen hebben bij het doen van CrossFit.

 1. Versterken spieren en botten
  Ten eerste helpt CrossFit bij het versterken van de spieren en botten. Met het ouder worden, neemt de sterkte van spieren en botten af, wat kan leiden tot verlies van balans en verhoogt het risico op valpartijen. De WHO richtlijn is 75-150 minuten per week van stevige activiteit. Door Crossfit te doen, kunt u uw spieren en botten versterken, waardoor u minder kwetsbaar bent voor blessures.
 2. Verminderen stress
  Ten tweede kan CrossFit helpen bij het verminderen van stress. Stress kan een groot probleem zijn voor ouderen, vooral als u zich zorgen maakt over uw gezondheid of als u zich eenzaam voelt. Door het doen van CrossFit, kunt u uw stressniveau verlagen door middel van fysieke activiteit en sociale interactie met andere mensen in de sportschool.
 3. Verbeteren cognitieve functies (geest scherp houden)
  Ten derde kan CrossFit helpen bij het verbeteren van uw cognitieve functie. Studies hebben aangetoond dat regelmatige fysieke activiteit de bloedcirculatie verbetert, wat de hersenen van zuurstof voorziet en de geest helder houdt. Dit kan helpen bij het verminderen van het risico op aandoeningen zoals dementie en Alzheimer.
 4. Zelfverzekerd en weerbaar
  Ten slotte kan CrossFit een geweldige manier zijn om uzelf uit te drukken en zich zelfverzekerder te voelen. Veel ouderen voelen zich zwak en kwetsbaar, maar door CrossFit te doen, kunt u zich zelfverzekerder voelen en zich zelfs zelfverzekerd voelen.

Samengevat: CrossFit is dé sport voor senioren

In samenvatting, CrossFit op oudere leeftijd is een geweldige manier om fit te blijven en uw gezondheid te verbeteren. Het helpt bij het versterken van uw spieren en botten, het verminderen van stress, het verbeteren van cognitieve functie en het versterken van het zelfvertrouwen. Het is belangrijk om een ​​geschikte sportschool en trainer te vinden die ervaring hebben met de behoefte die u als toekomstig atleet heeft.

Zelf CrossFit ervaren? Meld je aan voor een introductieles. Wij nemen contact op om een geschikt moment (maandag t/m vrijdag in de ochtend) te plannen.

 

bob - Author